Thursday, March 15, 2007

Whistlerin kylillä

Tervehdys taas täältä asunnosta 715. Kävimme eilen vihdoin Whistlerin rinteissä laskettelemassa. Tämä oli eittämättä yksi odotetuimmista hetkistä matkan varrella. Matkaan lähtöä varten heräsimme eilen keskiviikkona 4.30 am. Tämän jälkeen pikainen aamupala, tulitikut silmiin ja kohti Pacific Centralia, josta Greyhound Bussi Oy:n kiituri kohti pohjoista starttasi kello 6.30 am.

Matkan varrella oli paljon upeita maisemia, alkaen jo aamuisesta Vancouverin kaupungista. Ihquu. Nähtiin linkin ikkunasta myös Vesteriselle mainostamani "The Chief". The Stawamus Chief on varsin pystysuoralta vaikuttava kallioseinämä valtatie 99:n varrella. Kuvia ei oikein saanut kun istuttiin väärällä puolella linkissä.. Whistleriin saavuttaessa aurinko paisteli täydeltä terältä ja pikkulapset jo juoksentelivat ympäriinsä, opettajat perässään. Ensimmäisenä siis vehkeet ja liput, sitten mäkeen.
Kummallista Whistlerin lippusysteemeissä oli se, että henkilöstö tarkastaa viivakoodit lipuista vain alimmaisilla hisseillä, eikä enää hieman ylemmäksi päästessä. Lapista tutut portit ja skipassit loistivat siis poissaolollaan. Väkeä vaikutti olevan mäen alla liiaksikin asti, mutta kunhan kerran pääsimme pois "eturinteestä" kaikki jotenkin hävisivät ja saimme mennä varsin rauhassa. Keli oli pääasiassa melko hyvä, joskin käydessämme Blackcombin päällä olimme pilvessä ja satoi lunta.

Laskeminen rinteissä oli melko hauskaa ja rinteet olivat hyvässä kunnossa, johtuen pitkälti reilusta luonnonlumen määrästä. Osa mustista rinteistä näytti aika tappavilta, ja osui silmiin yksi kahden mustan ruudun rinnekin. Rinteet olivat melko pitkiä, ja reidet hapottivatkin välillä melko lahjakkaasti. Sanomattakin on selvää että maisemat olivat paikan päällä mahtavat ja Whistler onkin hieno matkakohde, vaikkei laskemaan välttämättä haluaisikaan. Gondolit vievät matkailijan melko korkealle ja istumahisseissäkin näytti jalkamiehiä olevan..
Lumituristit rinteessä.

Mökkielämä rinteiden vierellä vaikutti melko vireältä, ja aika hienojakin huviloita ympärillä näkyi. Vuorten juurella, heti hissien alla, oli muutama edullinen hotelli, kuten Four Seasons ja Fairmont. Näistä jalkautui seurapiirirouvia muotivaatteineen kävelemään pitkin kylänraittia ja ovimiehillä piti kiirettä hakiessa Escaladeja ja Bemareita autohalleista. Vastoin kaikkia odotuksiamme, positiiviseksi yllätykseksemme voidaan sanoa paikan hintataso. Kaakaot ja ruoat vuorella tuntuivat olevan vain vähän normaalia korkeammalla, eli siis eurooppalaiseen hintatasoon tottuneelle melko edulliset. Paitsi siis niissä Pradan kaltaisissa liikkeissä, joita niitäkin kylästä löytyi.


Jos ei laskettelu maista, voi ihan hyvin vaikka olla altaassa..


Horstman Hut, pikkuravinteli Blackcombilla.


Joku vuori.


Kartta kylästä


Kylää.

Nojoo, täytyy nyt sitten vielä lopuksi tunnustaa ettei me oikeasti edes käyty siellä Whistlerillä, vaikka lippu kävikin molemmille vuorille :'( Oltiin koko päivä vain Blackcombin puolella ottamassa kuvia Whistleristä :D . Täytyy varmaan lähteä uudestaan käymään, toivottavasti puuterit eivät mössöönny, vaikka kevättä jo sielläkin odotellaan..

8 comments:

Anonymous said...

Heippa!

Upeita maisemia! Kateeksi ihan käy,koska täällähän on siis jo lumi sulanut, enkä (tänäkään vuonna) ehtinyt kertaakaan rinteeseen. Mutta kerrassaan siis, wou!:)

-Johanna

Anonymous said...

Heippa!

Upeita maisemia! Kateeksi ihan käy,koska täällähän on siis jo lumi sulanut, enkä (tänäkään vuonna) ehtinyt kertaakaan rinteeseen. Mutta kerrassaan siis, wou!:)

-Johanna

Anonymous said...

Ja sitten vielä kun tietokone jäkittää niin voi näin hienon kommentin laittaa vaikka kahdestikin! Hyviä viikonloppuja Kanadaankin! -J

Anonymous said...

Morjens!
Näyttääpä kadehdittavan hyviltä nuo maisemat! Hieno homma, että kelit paranee ainakin vuorille mentäessä:) Täällä voi jo alkaa kaivamaan pyörää varastosta...niinkuin Johanna kirjoitti niin lunta ei ole.No ei se mitään, tuleepahan kevät vauhdilla!Harrastetaan täällä muutakin kevättoimintaa, kuten kesätyöpaikan metsästystä. Metsästysonni ei ole ollut oikein huima, mutta vielä en heitä kirvestä kaivoon :D Niin ja kivan katkon tuo Islanninmatka pääsiäisenä! Mutta jatkakaa te siellä auringon palvontaa, niin teemme myös täällä!
T: Jutta

Anonymous said...

Moro!

Voi kun pääsis sinne!

Täällä lumet ja jäät sulaa, tulis ees takatalvi.. Ollaan lenkkeilty ja joka kerta on käynyt mielessä, että pitäsköhän pyörähtää teillä kahveella, kunnes muistaa että ootte toisella puolen maalimaa :(
No, pianhan tässä taas nähään :)

Terkkuja!

Tänään ratkee uudet kansanedustajat..

t:Tiina ja Heikki

Anonymous said...

Moi!
Nyt täytyy sanoa, että olenpa kateellinen, erittäin. Nyt ku on tässä taas sahannu tuota savivuoren ja laajavuoren rinnettä, ja opettanu lapsille auraamista, ni aika maukkaalta näyttää whistler. Mutta kuten sanottu, niin täällä saa jo kohta kaivaa vesisuksia.
-Jani

Anonymous said...

Hep hep!
Mitn menee?!
Meitsi on tässä kotona käymässä ja näin. Äsken syötiin vaimon kans lounas tuossa parvekkeella,aika hyvin näin maaliskuuksi.. Ehkä sit vappuna
sataa lunta. Kun tulin Jyväskylään niin jotain kundeja kävelee shortseissa vastaan. No, eihän lämmin luita riko ja mitä näitä nyt oli.

Terveisiä ja kaikkea hyvää teille sinne kauas maapallon toiselle puolelle!!

t: s&o

- Noora & Jukka - said...

No eihän tässä, eikä ilmeisesti sielläkään. Shortsimiehiä näkee täällä ihan päivittäin, mutta että jyväskyläläiset.. Nimittäin paikalliset eivät ole täällä aivan "järkipukeutujia". +5 asteen vesisateeseen he laittavatkin hupparin, släpärit ja shortsit. Joku jo juoksenteli kentällä ilman paitaa ja kenkiä (shortseissa), kun me Nooran kanssa viriteltiin fleeceä ja toppatakkia..

Tuntuu tuo kesätyö-metsästys olevan täälläkin yhtä vaikeaa: "olemme valinneet kesäharjoittelijat, valitettavasti valinta ei tällä kertaa..".

Jep jep jep. Täytyy lähteä ostamaan kahvit. :P Palataan astialle.

-J