Monday, March 5, 2007

Ensimmäinen vapaapäivä

Jaahas, tänään on ollut ensimmäinen vapaa arkipäivä viiteen viikkoon. Kävin kääntymässä sateisen Vancouverin keskustassa ja hieman myös siinä liepeillä. Monet paikoista olivat jo entuudestaan tuttuja, mutta löytyipä pari uuttakin starbucksia ;) Ensimmäisenä piti pyörähtää BC Placessa ja GM Placessa, eli kahdessa urheiluareenassa, joista jälkimmäisessä Canucksit pelaavat kotipelejään. Ei siellä mitään kummempia tapahtunut; Chilliwak Bruins (WHL-joukkue) odotteli jotain tilaisuutta, sekä illan taistoa, ja oli siellä muutama hyypiö pukeutuneena canucks-takkeihinkin. Heidät kiersin kaukaa, mitä lie huuhaita. Fanituotteita myyvässä kaupassahan oli sitten pakko pyörähtää, ei vain sattunut olemaan vaadittavaa kolmeasataa dollaria että olisi pelipaidan ostanut.. Hyvä niin. Erilaisia paitoja ja lippiksiä oli kyllä reilusti, eikä välttämättä ihan halvimmasta päästä. Oli uusinta uutta ja vintagea, junioria ja senioria, koti- ja vieraslippistä. Kauppaa enemmän minua kiehtoisi otteluiden seuraaminen. Olen tässä metsästänyt lippuja peleihin vaikka mistä, mutta ne tuntuvat olevan mustan pörssin käsissä kaikki.. Sata dollaria ja siitä aina vähän alle kuuteen tonniin..



Granville & Robson's

Ei ole aiemmin tullutkaan kirjoiteltua paikallisen taajaman arkkitehtuurista. Kylän aivan ydinkeskusta on pankkiirimaisen tyylikäs, mutta ottamalla askeleen johonkin suuntaan on ympärillä monen näköistä rakennusta ja puotia. Vancouver on tietysti varsin tuore kaupunki, joten vanhaa kaupunkia ei ole löydettävissä. Mutta onhan tuolla pilvenpiirtäjiä. No ei se ehkä ole se Vancouverin paras myyntivaltti, koska korkein rakennus taitaa olla alla oleva Sheraton One Wall Centre ja sen kaikki 48 kerrosta..


Sheraton One Wall Centre


Törmäsin myös ensimmäistä kertaa kirkkoon jossa näytetään elokuvia. :P


Katukuvaa Robson streetiltä: Kauppoja, Lexus (GS300?), Infiniti G35 ja Honda Civic (Kanadan myydyin auto jo seitsemättä vuotta) ..

Hienojen kauppakatujen välissä kulkee ihmeellisiä takakujia, joilla pääasiassa sähkölinjoja ja kodittomia ihmisiä.


Alan kauppa, ainakin Miron ja muutaman muun alamäkipyöräilijän mielestä.

Jepu, eiköhän tässä taas riittävästi downtownia tällä erää. Voimmekin palata ajassa hieman taaksepäin, jolloin sunnuntainen yrityksemme vierailla Grouse Mountainilla hyytyi vähän kesken kaiken. Tarkoituksena oli pyörähtää vuorella sijaitsevalla virkistysalueella luistelemassa, ottamassa kuvia kaupungista ja syömässä eväitä. Nooh, ei sitten aivan viititty maksaa $29,90 maksua pelkästään siitä että olisimme päässeet ylös rinteiden juurelle. Kelpo hinta kertanoususta! :D Tyydyimmekin vain kuvaamaan sinne vienyttä gondolia ja poistuimme häntä koipien välissä kämpille jumbo-muffinien kanssa.

Kolmenkympin hissi Grousella.

Kelien salliessa käymme toivottavasti laskettelemassa jossain. Nyt lähden huoneen toisella puolella häämöttävälle jääkaapille, jalan. Nähellään.

Vapaalla
- Jukka

Sateesta huolimatta bongattu: harmaa Eleanor (siis sellanen uudempi ja rumempi), harmaa Ferrari 430 spaideri, 55AMG sekä muutama corvette ja jäätävän iso avolava.

Kanukkien telkkarissa pyörii muuten hyviä volkkarin mainoksia. Käykää kattomassa: un-pimp your ride. German engineering...

4 comments:

Anonymous said...

Terve taas. Meikäläistä hämää kauheesti toi lumettomuus. Perin oudoksuttavaa! Ollaan melkein samalla leveysasteella ja wtf, no snow?? No, ehkä selviän tästä; ilmiö kuulunee luultavasti ilmasto-nimiseen asiakokonaisuuteen...

Terkuin Johanna

- Noora & Jukka - said...

Tere. Ei täällä alhaalla oikein lumi tunnu pysyvän. Tuolla Grousen päällä olis ollu 465 senttiä. Siis jos olis päästy kattomaan. Lunta on satanut melkein kymmenen metriä tämän kauden aikaan. Niin ne ainakin väittää. Toivottavasti päästään joskus todistamaan mokomaa..

N&J

Anonymous said...

Sielläpäin vissiin asuu isompi joukko outoja ooppelilla ajavia ihmisiä, ei muuten mutta vw on ihan hyvä auto...
hemmo

- Noora & Jukka - said...

Veikeää on muuten se, että täällä ei ole näkynyt yhtään ooppelia. Eikä muuten vauxhallejakaan, jos sikseen.. Ei oo kyllä renaultteja, pösöjä, sitikoita eikä muitakaan ranskanpullia..

-jukka