Monday, April 9, 2007

Pääsiäistä

Terve taas! Ajattelimme mainita muutamalla sanalla pääsiäisestämme täällä Kanadassa.
Kanadalainen pääsiäisen vietto oli vielä ennen viikonloppua täysi mysteeri, mutta nyt asiat ovat erilailla..

Lauantaina kävimme pääsiäiskanotoimassa muiden kansainvälisten opiskelijoiden ja mentoreiden kanssa Frasier-joella. Yhden mentorin isä on aktiivinen kanotointiseuran jäsen ja olikin lupautunut viemään koko porukan tyttärensä avustamana melomaan. Kanootteina toimi kaksi 13-paikkaista voyageria. Kuulemma sellaisia, jollaisia käytettiin aikoinaan turkisten ja nahkojen kuljettamiseen kauempaa sisämaasta. Majavanturkki kun oli kuumaa tavaraa hattujen tekijöiden ja pitäjien keskuudessa joskus menneinä aikoina. Kanoottiretken ja eväiden syömisen jälkeen vierailimme historiallisessa Fort Langleyn kylässä tutustumassa British Columbian alkuaikoihin.

Ryhmäkuva

Australialaiset Miriam & Andrew.

Sunnuntaina saimme osaksemme palan kanadalaista perhepäivällistä, kun meidät oli kutsuttu erään Kylen ja hänen vanhempiensa luokse syömään. Ruoka olikin oikein maittavaa ja monipuolista. Lisäksi perhekin oli varsin kiinnostava ja lämminhenkinen, varsinkin perheen 88-vuotiaat isovanhemmat tekivät meihin suuren vaikutuksen huumorillaan ja elämänasenteellaan. Tapasimme myös Kylen sedän suomalaisen vaimon ja hänen äitinsä, Annin ja Annan. Talo oli amerikkalaiseen tyyliin suhteellisen suuri kolmeen kerrokseen rakennettuna. Alakerrassa iso telkkari ja kuntosali, keskikerroksessa keittiö, ruokasali ja pieni oleskelutila. Yläkerrassa emme käyneet, mutta oletettavasti sieltä löytyisi makuuhuoneita. Takapihalla oli uima-allas ja metsikkö, jossa poikien vanha linnake ja puro, josta he kalastivat golf-palloja.

Kyleltä ei monta kuvaa tullut otettua, tässä yksi jossa Kyle oikealla etualalla

Tänään on ollut jo melko normipäivä: lenkillä käyntiä, opiskelua, ruoanlaittoa ja aussien luona kyläilyä. Australialaiset olivat ostaneet heille tavallisia pääsiäispullia, eli hot crossed buns. Kävimme läpi pääsiäisen kuulumisia ja kerroimme heille kaiken Seattle-tietoutemme.

Kylässä Andrewn ja Miriamin luona tyhmän ilmeen kanssa.

Tässäpä nämä tällä kertaa, lisää tarinoita tuonnempana. Moro!

2 comments:

Anonymous said...

Moi! Aah, ruokajuttuja (taas). Nautin suuresti kaikesta aiheeseen liittyvästä: sairastin koko päästäisen mahatautia, joten eipä tullut herkkuja syötyä ei. OP onkin vuorossa seuraavana! Teillä näyttää menevän siellä vallan mainiosti, ruuan lisäksikin.. ;) Palaillaan!

-Johanna

Anonymous said...

Noora on nähty eilen 13.4 Ilokivessä eli onkohan Kanadaa olemassakaan? :)

t: nämä täältä muuttuvasta labyrintista.. lisätietoja lähimmässä s-postissasi kautta maan